Известие

Collapse
No announcement yet.

Километража на 33-1992 не бачка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Километража на 33-1992 не бачка

Абе пичове къв мое да му е шибания проблем и дайте съвет къде мога да си го оправя

Ха! И на моята не бачка. Скоростомера също. Нямам никаква идея с колко км/ч карам, нито пък колко км изминавам... Защо ли ми се струва, че километража нещо е попревъртян от някого навремето?
    '91 Alfa 33 1.3 VL

Comment

мисля 4е преди време беше коментирана същатата тема . за скоростомера поне на мен на 2000км буксата отзад на таблото губи контакт хубаво е да провериш до акомулатора има букса която свързва дат4ика със километража това е наи добрия варянт .
      ако не тръгне отваяш километража и мериш какво е по4инало на мен ми бе6е заминал един диот смених го и работе6е извесно време и пак се прееба и то окон4ателно от по старите 33 става километража с малки промени оба4е ако смени6 циферблата показва със 10km\h отгоре другото е дат4ика които мисля 4е бе6е доста скъп . мотор4ето на километража може да го проверите със батерия от 1.5в

късмет
      Alfa Romeo Sport Wagon 1.7 4x4 8v 91g

Comment

провери датчика на скоростната кутия дали не се е измъкнал или кабела се е напукал може и да е изпаднала зегерката от каналчетата

Comment

Стара кола като стара жена

Първоначално публикувано от Serpente
          Ха! И на моята не бачка. Скоростомера също. Нямам никаква идея с колко км/ч карам, нито пък колко км изминавам... Защо ли ми се струва, че километража нещо е попревъртян от някого навремето?
          Moже ли да знае човек старата кола е като стара жане не се знае колко са минали

Comment

Re: Стара кола като стара жена

Първоначално публикувано от Beco
            Тъпо изказване колега и не на място

@Serpente - Провери си жилото, както казва колегата. Може да е излязло откъм скоростите или откъм таблото. Ако и на двете места е ОК, провери да не се е скъсало в бронята
            sigpic

Comment

колега само малко да те поправя не сме със жило
              Alfa Romeo Sport Wagon 1.7 4x4 8v 91g

Comment

Първоначално публикувано от shadow Boxer
                колега само малко да те поправя не сме със жило
                Sorry, не знаех че 33 няма жило
                Значи някъде по "трасето"' може да се губи сигнала
                sigpic

Comment

Проверяваш си първо датчика тои е на скоростната кутия от дясно гледано откъм купето. Ако датчика е здрав провери кабела който ходи до таблото, ако и той е здрав отваряш таблото с уредите и повтаряш с поялник съмнителните спойки. Ако и след това не работи сменяш транзистора за управление на моторчето което върти стрелката слагаш по-мощен транзистор и всичко заспива.
                  Fiat Punto 1.9 JTD
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD
                  sigpic

Comment

Re: Стара кола като стара жена

Първоначално публикувано от Dodo 155
                    Първоначално публикувано от Beco
                    Тъпо изказване колега и не на място

@Serpente - Провери си жилото, както казва колегата. Може да е излязло откъм скоростите или откъм таблото. Ако и на двете места е ОК, провери да не се е скъсало в бронята
                    1.Мисля, че е съвсем на място. Въобще нямам идея кой и какво е човъркал по тази кола, все пак 92 набор е тук е била при трима собственици а в италия бог знае.Но както и да е мерси за съвета ама километража е електронен, както беше забелязал някой по горе :P

Comment

Леле

Километража е електронен!!! Няма жила!!!
                      Зад оборотомера има една платка с лентов кабел и куплунг. Презапойте куплунга като начало, както и проверете всички куплунзи към километража
                      Alfa 33S16V Permanent4

Comment

Working...
                      X